Subsidie voor elektrische auto's
De Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) is een subsidie voor elektrische auto’s. Ben je particulier en van plan om een elektrische auto te kopen of te leasen dan kun je gebruik maken van deze subsidie.

Stimuleren elektrisch rijden

Het kabinet wil rijden met volledig elektrische, kleine en compacte middenklasse personenauto’s aantrekkelijker maken.

Elektrische auto’s stoten tijdens het rijden geen broeikasgassen uit. Ze zijn daarnaast energiezuinig, goed voor het klimaat en dragen bij aan een schonere lucht.

Particulieren in Nederland die een nieuwe of gebruikte elektrische auto kopen of leasen komen daarom vanaf 4 juni 2020 in aanmerking voor een subsidie voor elektrische auto’s.

Subsidie voor elektrische auto’s

Het prijsverschil tussen een elektrische auto en een auto op fossiele brandstof (benzine en diesel) is nu te groot. Met deze subsidie probeert het kabinet dit verschil kleiner te maken.

Deze subsidie in combinatie met de vrijstelling van wegenbelasting tot 2025 maakt de aanschaf van een elektrische auto ook in de (kleinere en compacte) middenklasse segmenten aantrekkelijker.

Beschikbaar budget

De subsidieregeling loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025. Voor 2020 is een budget van 17,2 miljoen euro beschikbaar. Deze is verdeeld over nieuwe elektrische auto’s (10 miljoen euro) en tweedehandse elektrische auto’s (7,2 miljoen euro).

Subsidiebedrag

Voor de aanschaf van een nieuwe elektrische auto krijg je eenmalig 4000 euro. Voor de aanschaf van een tweedehandse elektrische auto is dit 2000 euro.

Regels en voorwaarden

De subsidie voor elektrische auto’s is alleen voor particulieren die privé een auto kopen of leasen. Je komt eenmalig in aanmerking voor de subsidie op de aanschaf van de elektrische auto als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • De auto moet volledig elektrisch zijn met een actieradius van minimaal 120 km

  • De nieuwprijs ligt tussen de € 12.000,- en € 45.000,-

  • Een auto die zelf omgebouwd is tot elektrische auto komt niet voor subsidie in aanmerking

  • Alleen auto’s op de autolijst komen in aanmerking

Subsidie voor elektrische auto’s aanvragen

Je kunt de subsidie vanaf 1 juli 2020 aanvragen, nadat je de koop- of leaseovereenkomst hebt gesloten. Overeenkomsten gesloten op óf op na 4 juni komen voor de SEPP in aanmerking. Je kunt subsidie voor een nieuwe of tweedehandse elektrische auto aanvragen.

  • Nuttige pagina?
  • 0   0
Deel deze pagina..