ISDE subsidie
De ISDE subsidie is een subsidie voor warmtepompen en zonneboilers. Vanaf 1 januari 2016 kunnen huishoudens en bedrijven deze subsidie aanvragen. De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is een regeling van het ministerie van Economische Zaken. Voor biomassaketels en pelletkachels kan vanaf 1 januari 2020 geen ISDE subsidie meer worden aangevraagd.

Nederlandse woningen en bedrijven moeten minder afhankelijk worden van aardgas. Nu de gaskraan in Groningen verder wordt dichtgedraaid, zal de vraag naar duurzame alternatieven voor het verwarmen van woningen stijgen. De overheid wil de energietransitie van aardgas naar duurzame elektriciteit met deze subsidieregeling stimuleren.

De subsidie is goed te combineren met de Regeling Waardevermeerdering en de SEEH subsidie.

De subsidie is bedoeld voor particuliere en zakelijke gebruikers. Ook commerciële verhuurders kunnen ISDE subsidie krijgen, zij worden door RVO gezien als zakelijke gebruikers.

De ISDE subsidieregeling opende per 1 januari 2016 en loopt tot 1 januari 2021. Het beschikbare budget wordt per subsidiejaar vooraf bekend gemaakt. Voor 2020 is een totaal bedrag van 100 miljoen euro beschikbaar.

De ISDE subsidie kan vanaf 2 januari 2020 (9:00 uur) tot en met 31 december 2020 (17:00 uur) aangevraagd worden. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat. De exacte bedragen staan op de apparatenlijst. Meer informatie over deze subsidieregeling is te vinden op de website van RVO. De subsidie is beschikbaar voor particulieren, zakelijke gebruikers, leveranciers en commerciële verhuurders.

  • Nuttige pagina?
  • 14   4
Deel deze pagina..