subsidie en regelingen
Als u aan de slag gaat om uw woning te verduurzamen door zonnepanelen, een zonneboiler of warmtepomp te plaatsen, dan is de kans groot dat u een overheidssubsidie kunt krijgen. Hieronder vindt u alle subsidies en regelingen die er op dit moment zijn.

Salderen en terugleversubsidie

De salderingsregeling (of salderen) is een regeling voor consumenten en bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting, die elektriciteit terugleveren aan de energieleverancier.

Btw terugvragen op zonnepanelen

Als u zonnepanelen plaatst bent u voor de Belastingdienst een ondernemer. Dit betekent dat u een meldingsplicht heeft bij de Belastingdienst en dat u mogelijk de belasting (btw) op de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen terug kunt vragen.

Postcoderoosregeling

Leden van Coöperaties en Verenigingen Van Eigenaren (VVE’s) komen vanaf 1 januari 2014 in aanmerking voor een belastingkorting, als er gezamenlijk energie wordt opgewekt. Deze regeling heet Verlaagd Tarief bij Collectieve Opwek, maar wordt in de volksmond de Postcoderoosregeling genoemd.

ISDE subsidie

De ISDE is een aanschafsubsidie voor warmtepompen en zonneboilers. De subsidie is voor particulieren, zakelijke gebruikers, commerciële verhuurders en leveranciers.

Regeling waardevermeerdering

De Regeling Waardevermeerdering is opengesteld sinds april 2017 en loopt tot 1 april 2022. Bent u huiseigenaar, woont u in het aardbevingsgebied en heeft u aardbevingsschade aan uw woning dan kunt u in aanmerking komen voor een duurzaamheidssubsidie.

Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)

De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is een subsidie voor het isoleren van een bestaande koopwoning.

  • Was deze pagina nuttig?
  • ja   nee
Deel deze pagina..