Er zijn tal van websites waarop informatie staat over het verduurzamen, minder energie verbruiken of andere handige tools. Wij hebben de meest handige en interessante websites voor u verzameld.

Subsidies, besparen & regelingen

Op de energiesubsidiewijzer kunt u inzien welke subsidiemogelijkheden er zijn.

Zonnebesparing.nl is een onafhankelijke en gratis rekentool om de werkelijke kosten en opbrengsten van zonnepanelen door te rekenen.

Energiecoöperaties, initiatieven en samenwerkingen

hier-opgewekt

Hieropgewekt is het kennisportaal voor lokale duurzame energiecoöperaties en andere gezamenlijke initiatieven.

het-energie-initiatief

Een team van experts adviseert en verbindt collectieven, bedrijven en overheden in de gezamenlijke ambitie om de energietransitie te versnellen. De website is een initiatief van Natuur en Milieufederaties.

Grootschalige zonneparken zijn de volgende stap in de energietransitie. Zon op Kaart maakt in één oogopslag inzichtelijk waar zonneparken zijn gepland of gerealiseerd.

Inzicht in eigen energieverbruik

Op energieverbruiksmanagers.nl vind u alle apparatuur die u kunt aansluiten op uw slimme meter. Daarnaast zijn er ook gratis online diensten te vinden. Alle apparaten wordt door gebruikers beoordelen en gerecenseerd.

Energiemanager Online is een gratis online dienst om de energieverbruik in kaart te brengen. Daarnaast worden er handige bespaartips gegeven.

MinderGas.nl geeft inzicht in je gasverbruik. Meten is weten!

Energie besparen begint vaak bij inzicht in je gas- en elektriciteitsverbruik. MIJNenergieinzicht geeft je gratis dat inzicht. Online, per uur, dag, week, maand en jaar. Het enige wat je nodig hebt, is een slimme meter. Ontdek het zelf.

Statistieken & onderzoek

klimaatmonitor

Klimaatmonitor is een kennisportaal die toegang biedt tot gegevens binnen uw gemeente of provincie, zoals de Co2-uitstoot, het energieverbruik en het gebruik van duurzame energie.

Zonatlas analyseert en bepaalt met een nauwkeurigheid van een halve vierkante meter de zoninstraling op elk dak. Voor elk dak is de terugverdientijd van een investering in zonnepanelen doorgerekend. De rekenhulp geeft automatisch aan voor welk deel van het dak, zonnepanelen het meest geschikt zijn.

zonnecalculator-nl

Op ZonurenCalculator.nl kunt u eenvoudig zien hoeveel (volle) zonuren er zijn geweest in Nederland.

Energieopwek.nl publiceert op deze website ter informatie teksten, data, afbeeldingen en andere materialen. Energieopwek.nl behoudt zich daarbij het recht voor op elk moment de inhoud aan te passen of onderdelen te verwijderen zonder daarover aan u mededeling te hoeven doen.

Duurzame productvergelijkers

warmtepompvergelijker

Warmtepompvergelijker.nl is een onafhankelijk platform, waar het mogelijk is om warmtepompen van verschillende fabrikanten met elkaar te vergelijken.

  • Was deze pagina nuttig?
  • ja   nee
Deel deze pagina: