Er zijn tal van websites waarop informatie staat over het verduurzamen, minder energie verbruiken of andere handige tools. Wij hebben de meest handige en interessante websites voor u verzameld.

Op energiesubsidiewijzer kunt u inzien of er subsidiemogelijkheden

Energiemanager Online is een gratis online dienst om de energieverbruik in kaart te brengen. Daarnaast worden er handige bespaartips gegeven.

Op energieverbruiksmanagers.nl vind u alle apparatuur die u kunt aansluiten op uw slimme meter. Daarnaast zijn er ook gratis online diensten te vinden. Alle apparaten wordt door gebruikers beoordelen en gerecenseerd.

het-energie-initiatief

Een team van experts adviseert en verbindt collectieven, bedrijven en overheden in de gezamenlijke ambitie om de energietransitie te versnellen. De website is een initiatief van Natuur en Milieufederaties.

hier-opgewekt

Hieropgewekt is het kennisportaal voor lokale duurzame energiecoöperaties en andere gezamenlijke initiatieven.

klimaatmonitor

Klimaatmonitor is een kennisportaal die toegang biedt tot gegevens binnen uw gemeente of provincie, zoals de Co2-uitstoot, het energieverbruik en het gebruik van duurzame energie.

MinderGas.nl geeft inzicht in je gasverbruik. Meten is weten!

Zonatlas analyseert en bepaalt met een nauwkeurigheid van een halve vierkante meter de zoninstraling op elk dak. Voor elk dak is de terugverdientijd van een investering in zonnepanelen doorgerekend. De rekenhulp geeft automatisch aan voor welk deel van het dak, zonnepanelen het meest geschikt zijn.

Zonnebesparing.nl is een onafhankelijke en gratis rekentool om de werkelijke kosten en opbrengsten van zonnepanelen door te rekenen.

zon-op-kaart

Grootschalige zonneparken zijn de volgende stap in de energietransitie. Zon op Kaart maakt in één oogopslag inzichtelijk waar zonneparken zijn gepland of gerealiseerd.

zonnecalculator-nl

Op ZonurenCalculator.nl kunt u eenvoudig zien hoeveel (volle) zonuren er zijn geweest in Nederland.

Hebt u een interessante website die er niet tussen staat? Laat ons dit weten door het contactformulier in te vullen.

  • Was deze pagina nuttig?
  • ja   nee
Deel deze pagina: