duurzame websites
Er zijn veel websites met informatie over energie besparen en verduurzamen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan onderzoeken en statistieken over de voortgang van de energietransitie en productie. Zelfenergieproduceren heeft de belangrijkste websites voor u verzameld.

Op de website energiesubsidiewijzer kunt u zien welke subsidiemogelijkheden er zijn.

Zonnebesparing.nl is een onafhankelijke en gratis rekentool om de werkelijke kosten en opbrengsten van zonnepanelen door te rekenen.

Op energieverbruiksmanagers.nl vind u alle apparatuur die u kunt aansluiten op uw slimme meter. Daarnaast zijn er ook gratis online diensten te vinden. Alle apparaten wordt door gebruikers beoordelen en gerecenseerd.

Energiemanager Online is een gratis online dienst om de energieverbruik in kaart te brengen. Daarnaast worden er handige bespaartips gegeven.

MinderGas.nl geeft inzicht in je gasverbruik. Meten is weten!

Energie besparen begint vaak bij inzicht in je gas- en elektriciteitsverbruik. MIJNenergieinzicht geeft je gratis dat inzicht. Online, per uur, dag, week, maand en jaar. Het enige wat je nodig hebt, is een slimme meter. Ontdek het zelf.

Warmtepompvergelijker.nl is een onafhankelijk platform, waar het mogelijk is om warmtepompen van verschillende fabrikanten met elkaar te vergelijken.

Hieropgewekt is het kennisportaal voor lokale duurzame energiecoöperaties en andere gezamenlijke initiatieven.

Het Energieinitiatief is een team van experts dat collectieven, bedrijven en overheden met een gezamenlijke ambitie om de energietransitie te versnellen adviseert en verbindt. De website is een initiatief van Natuur en Milieufederaties.

Grootschalige zonneparken zijn de volgende stap in de energietransitie. Zon op Kaart maakt in één oogopslag inzichtelijk waar zonneparken zijn gepland of gerealiseerd.

Klimaatmonitor is een kennisportaal die toegang biedt tot gegevens binnen uw gemeente of provincie, zoals de CO2-uitstoot, het energieverbruik en het gebruik van duurzame energie.

Zonatlas analyseert en bepaalt met een nauwkeurigheid van een halve vierkante meter de zoninstraling op elk dak. Voor elk dak is de terugverdientijd van een investering in zonnepanelen doorgerekend. De rekenhulp geeft automatisch aan voor welk deel van het dak, zonnepanelen het meest geschikt zijn.

Op ZonurenCalculator.nl kunt u eenvoudig zien hoeveel (volle) zonuren er zijn geweest in Nederland.

Op Energieopwek.nl vind je de productiegetallen van hernieuwbare energiebronnen uit Nederland.

  • Nuttige pagina?
  • 6   2
Deel deze pagina..