zuivere teruglevering
Een aansluiting voor zuivere teruglevering is een speciale aansluiting voor elektriciteitsopwekkers, meestal zijn dit zonnepanelen of een windmolen. Voor deelname aan de Postcoderoosregeling is een zuivere terugleveraansluiting noodzakelijk.

Zuivere teruglevering

Bij zuivere teruglevering zijn de zonnepanelen of is de windmolen direct aangesloten op de meter, zonder tussenkomst van een verdeelinrichting (groepenkast). De opgewekte elektriciteit wordt op deze manier direct teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. De totale opwekking is dan gelijk aan de teruglevering.

Zuivere terugleveraansluiting

Alleen energiecoöperaties en VVE’s kunnen een zuivere terugleveraansluiting aanvragen. De zonnepanelen worden of de windmolen wordt zoals al gezegd rechtstreeks op deze aansluiting aangesloten.

Buiten het energieverbruik van de omvormer mag er geen andere vorm van elektriciteitsverbruik op deze aansluiting zijn. De zuivere terugleveraansluiting wordt vaak aangevraagd als onderdeel van de Postcoderoosregeling.

De Postcoderoosregeling in het kort

Leden van Energiecoöperaties en Verenigingen Van Eigenaren (Vve’s) komen vanaf 1 januari 2014 in aanmerking voor een belastingkorting. De energiecoöperatie of Vve start een energieproject waarbij zelf energie wordt opgewekt. Dit kan bijvoorbeeld een groot zonnedak of zonnepark zijn, maar ook een windmolen.

De leden kopen vervolgens een aandeel in het zonnepark of windmolen en ontvangen op hun jaarnota een korting op de energiebelasting. Deze regeling heet officieel Verlaagd Tarief bij Collectieve Opwek, maar is beter bekend als de Postcoderoosregeling.

Vaste en jaarlijkse kosten

De vaste kosten van een zuivere terugleveraansluiting verschillen per netbeheerder. Naast deze vaste kosten rekent de netbeheerder ook jaarlijkse kosten voor een zuivere terugleveraansluiting. Deze jaarlijkse netwerkkosten zijn wel beduidend lager dan bij een normale aansluiting.

Tarieven per netbeheerder

Zuivere terugleveraansluiting aanvragen

Een zuivere terugleveraansluiting vraag je aan op mijnaansluiting.nl

  • Nuttige pagina?
  • 5   0
Deel deze pagina..