aansluiting en meters
Een zuivere terugleveraansluiting (ZTL) is een uitzondering op de standaard aansluitingen die u bij de netbeheerder kunt aanvragen. Op een zuivere terugleveraansluiting is een korting op de jaarlijkse netwerkkosten (capaciteitstarief) van toepassing.

Zuivere terugleveraansluiting en zuivere teruglevering

Energiecoöperaties en VVE’s kunnen een zuivere terugleveraansluiting aanvragen. De zonnepanelen of windmolen (of andere productie-installatie) worden rechtstreeks op deze aansluiting aangesloten. Er mag geen elektriciteitsverbruik op deze aansluiting plaatsvinden. Alle opgewekte elektriciteit wordt meteen teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Dit noemen we zuivere teruglevering. De zuivere terugleveraansluiting wordt (vaak) aangevraagd als onderdeel van de postcoderoosregeling.

In onderstaande tabel vindt u de eenmalige en jaarlijkse kosten die Enexis Netbeheer hanteert. Het capaciteitstarief (netwerkkosten) zijn beduidend lager voor een zuivere terugleveraansluiting in vergelijking met die van een standaard aansluiting.

* Bovenstaande tarieven gelden vanaf 01-01-2020 en inclusief btw

Een zuivere terugleveraansluiting kunt u aanvragen via de website mijnaansluiting.nl

Meer informatie over de Postcoderoosregeling

Leden van Coöperaties en Verenigingen Van Eigenaren (VVE’s) komen vanaf 1 januari 2014 in aanmerking voor een belastingkorting, als er gezamenlijk energie wordt opgewekt. Deze regeling heet Verlaagd Tarief bij Collectieve Opwek, maar wordt in de volksmond de Postcoderoosregeling genoemd.

  • Was deze pagina nuttig?
  • ja   nee
Deel deze pagina..