De aansluiting en elektriciteitsmeter zijn vaak niet de eerste dingen waar u aan denkt als u gaat verduurzamen. Toch is het belangrijk dat uw aansluiting en meters zijn aangepast op de nieuwe duurzame situatie. Bij zonnepanelen heeft u bijvoorbeeld een teruglevermeter of een hogere aansluitwaarde nodig.

Teruglevermeters

Alle nieuwe (slimme) digitale elektriciteitsmeters die Enexis Netbeheer plaatst kunnen standaard de teruglevering meten. Heeft u nog een oude(re) analoge of digitale meter? Dan kan het zijn dat u een nieuwe elektriciteitsmeter nodig heeft.

Virtuele aansluiting

Een virtuele aansluiting (of 2e allocatiepunt) is een uitzondering op de standaard aansluitingen die u bij de netbeheerder kan aanvragen. Een virtuele aansluiting is een extra meetpunt waarop de energieleverancier verbruik of teruglevering kan afrekenen.

Zuivere teruglevering

Een zuivere terugleveraansluiting (ZTL) is een uitzondering op de standaard aansluitingen die u bij de netbeheerder kunt aanvragen. Op een zuivere terugleveraansluiting is een korting op de jaarlijkse netwerkkosten (capaciteitstarief) van toepassing.

  • Was deze pagina nuttig?
  • ja   nee
Deel deze pagina..