energieleveren-nl
Het aanmelden van uw zonnepanelen bij de netbeheerder is noodzakelijk. Toch weten veel mensen niet dat dit moet. Het aanmelden van uw zonnepanelen kunt u zelf doen of laten doen door de installateur. Waarom is het aanmelden zonnepanelen belangrijk?

Waarom zonnepanelen aanmelden?

De netbeheerder is verantwoordelijk voor een stabiele energievoorziening. Steeds meer huishoudens en bedrijven plaatsen zonnepanelen. De zonnepanelen hebben direct invloed op de stabiliteit van het elektriciteitsnet. Om te kunnen garanderen dat u probleemloos energie kunt blijven opwekken, terugleveren en gebruiken is de aanmelding van zonnepanelen belangrijk. Zo kan de netbeheerder vervelende storingen voorkomen. Het aanmelden van de zonnepanelen bij de netbeheerder is verplicht (Netcode artikel 2.1.5.1.).

Hoe kan ik mijn zonnepanelen aanmelden?

U kunt uw zonnepanelen eenvoudig aanmelden via Energieleveren.nl. Deze website is speciaal opgericht om alle productie-installaties in Nederland te registreren. De website is een initiatief van alle netbeheerders en Netbeheer Nederland.

Aantal sets zonnepanelen in Enexis gebied

Het aantal zonnepanelen dat door consumenten en bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting worden geplaatst loopt hard op. Tot 1 juni 2018 werden er 250.000 sets zonnepanelen in het netwerkgebied van Enexis geplaatst. Deze sets hebben een gezamenlijk vermogen van 1 GWp. Dit is goed voor het gemiddelde elektriciteitsverbruik van 275.000 Nederlandse huishoudens.

Info: Alle gegevens uit dit artikel hebben betrekking op kleinverbruikersaansluitingen (t/m 3*80) in het netwerkgebied van Enexis Netbeheer.

  • Was deze pagina nuttig?
  • ja   nee
Deel deze pagina: