Op onze website vind je ruim 600 duurzame installateurs van zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen, windmolens, thuisbatterijen of zonneboilers. Heb je al zonnepanelen of een ander product gekocht? Deel dan jouw ervaring en laat een recensie achter.

DUURZAME INSTALLATEURS PER PROVINCIE

Kies voor een installateur bij jou in de buurt. Wel zo duurzaam toch? Op de pagina’s van de provincies vind je naast recensies ook beoordelingen van andere klanten. Selecteer installateurs op basis van het product dat je wilt kopen en laten installeren. Of klik op de provincie in het kaartje om naar de installateurs in deze provincie te gaan.

BEST GEWAARDEERDE INSTALLATEURS IN NEDERLAND

KEURMERKEN VOOR DUURZAME INSTALLATEURS

Een erkend installatiebedrijf is meestal aangesloten bij een keurmerk of keuringsinstantie. Is het bedrijf aangesloten is bij één van onderstaande instanties of keurmerken zorgt ervoor dat jouw zonnepanelen volgens de juiste installatievoorwaarden veilig is aangesloten en zit je altijd goed.

InstallQ

InstallQ is een samensmelting van KvINL en Sterkin. Daarmee is één stichting ontstaan die praktisch alle kwaliteitsregelingen voor de installatiebranche beheert en uitvoert.

Het uiteindelijke doel van InstallQ is om via deugdelijke kwaliteitsregelingen de kwaliteit en veiligheid van installaties in Nederland te vergroten. Installatiebedrijven die aangesloten zijn bij installQ tonen met dit keurmerk aan hoogwaardige kwaliteit te leveren.

Techniek Nederland

Techniek Nederland (voorheen UnetoV-ni) is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid, service en vakmanschap.

De leden van Techniek Nederland richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven zijn lid.

VCA

Nederland werkt veiliger met VCA. Met ruim 1,5 miljoen gediplomeerde professionals en 15.000 gecertificeerde bedrijven is VCA dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers.

Het is een beproefd programma waarin diverse branches in de Nederlandse industrie 25 jaar aan kennis en ervaring hebben gebundeld. Met een VCA-certificaat leg je de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.

Stichting Garantiefonds Zonne Energie

Een leverancier die is aangesloten bij SGZE biedt zekerheid. Aangesloten leveranciers hebben minimaal een jaar ervaring met het leveren en installeren van zonnepanelen en hebben aantoonbaar gemaakt dat ze hun financiën op orde hebben en onderschrijven de voorwaarden die de stichting stelt aan haar leden.

Als je een aangesloten leverancier inschakelt ben je er van verzekerd dat in geval van faillissement van de leverancier de stichting jouw aanbetaling garandeert. SGZE garandeert niet alleen de aanbetaling, maar ook de toekomstige garantieaanspraken worden door de stichting overgenomen.

Stichting Garantiefonds ZonZeker

ZonZeker is hét garantiefonds zonnepanelen, voor eigenaren én installateurs. Bij faillissement van de ZonZeker installateur worden de zekerheden overgenomen door een andere installateur die aangesloten is bij ZonZeker. ZonZeker installaties bestaan uit vooraf goedgekeurde producten, waardoor kwaliteit en rendement gegarandeerd kan worden door de installateur.

Iedere ZonZeker installateur is gescreend door de stichting op zowel administratief gebied als vakbekwaamheid. Je bent er zo zeker van dat je een kwaliteit installateur in huis haalt! Bij geschillen bemiddelt ZonZeker tussen jou en de installateur.

Zonnekeur

Zonnekeur is het Nederlandse keurmerk voor zonne-energie. Het geeft je houvast bij het zoeken naar de betrouwbare producten en installateurs op het gebied van zonne-energie. Nu er steeds meer aanbieders van zonne-energie zijn, is het belangrijk dat je als klant op kwaliteit kunt vertrouwen.

Voor de producten en de installateurs die het Zonnekeur keurmerk voeren, gelden strenge criteria die worden getoetst door onafhankelijke partijen.

JOUW BEDRIJF OF ONZE WEBSITE?

Wil je jouw klanten de mogelijkheid bieden om je bedrijf te beoordelen? Meld je dan aan en jouw bedrijf krijgt een gratis bedrijfspagina op onze website.

  • Nuttige pagina?
  • 13   2
Deel deze pagina!