3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #79282
  Rodenburg
  Deelnemer

   Mijn vraag luidt als volgt: Momenteel beschikt ik over zonnepanelen op een normaal dakpannen dak. Door een aanstaande verhuizing wil ik op het nieuwe huis (bwjr 1972) wederom zonnepanelen installeren. Offerte opgevraagd en toegekend. Echter bij schouwing door Tech InstalBur blijkt dat het hier om een aluminium dak te gaan. Waarop de monteurs zeiden dat een aluminium dak vooral wordt toegepast bij een zwakke dakconstructie vwb dragend vermogen. Het dak zou mogelijk het gewicht van de panelen niet kunnen dragen en het bevestigen zou mogelijk tot lekkages kunnen leiden. Op basis hiervan is besloten geen zonnepanelen te plaatsen en is de offerte komen te vervallen. Vooral de bevestiging en mogelijke lekkages baren natuurlijk zorgen.
   Heeft iemand ervaring met zonnepanelen op een aluminium dak? Zijn de gerenommeerde bedrijven die ook voor dit soort daken een oplossing hebben?

   #79283
   Peter Booij
   Deelnemer

    Dag,

    Plaats een extra frame over het dak heen, afsteunend op de buitenmuren. Uiteraard moet je eerst een constructeur raadplegen.

    met vriendelijke groet

    Peter Booij

    #79389
    Peter Kempen
    Deelnemer

     Dag,

     Ik heb al sinds 5 jaar zonnepanelen op een aluminium dak. Dit heb ik destijds zelf gedaan. De panelen zijn bevestigd op korte aluminium profielen die vastgepopt worden op de bovenkant van de golven van de aluminium dakplaat. Het bevestigingsysteem is van Montavent. Het is na plaatsing van de panelen een bijna onzichtbaar systeem.
     Ik heb een foto van mijn systeem en de documentatie van met Montavent bevestigingssysteem bijgevoegd.

     Groet
     Peter Kempen

     Bijlagen:
     Je moet inloggen om bijgevoegde betanden te bekijken.
    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.