3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #89712
  Martien Bosch
  Deelnemer

  Daar ik gevaren heb ben je ervan bewust dat je afhankelijk bent van drinkwater, electra en gas. Er lopen nog steeds geen leidingen of kabeltjes achter een schip aan om je te voorzien van energie. Ik hoor al iemand zeggen dat voor electra je een aggregaat hebt? Klopt, maar ook die draait nog steeds op de bekende gasolie aan boord van schepen. Ik moet wel nageven dat op diverse binnenschepen men gebruik maakt van zonnepanelen maar dit dekt niet de gehele lading en je mag op veel ligplaatsen niet meer liggen met een draaiende aggregaat en ben je verplicht om op de walstroom aangekoppeld te zijn. Maar terug naar het begin, ik had een hekel om elke 5 tot 7 dagen met een gasfles te moeten slepen omdat die leeg was, gebeurde altijd op een tijdstip dat je andere plannen had. Electra aanbood is mooi maar je ging er spaarzaam mee om, net als het drinkwater want ook dat raakt wel eens op. Toen ik aan de wal kwam ben ik gaan nadenken waar ik mee kon besparen, lED lampen was na een HR ketel de eerste stap gevolgd door zonnepanelen. Toen een pelletkachel, de HR ketel dusdanig zelf afgesteld dat hij alleen warm water geeft als ik erom vraag en niet continu een ingebouwd boilertje opwarmt. Mijn gasverbruik liep terug van meer dan 100 M3 naar 12 M3 per maand, daarnaast de opbrengst van de zonnepanelen waardoor ik electra uitspaar, gebruik maken van een Quooker zodat ik beneden niet zolang op heet water hoef te wachten. Wat nu nog? Ik denk een boiler die voorzien is van de nieuwste snufjes op besparing, kan ik zelf plaatsen naast de HR ketel. Leidingen liggen er al, een kwestie van afkoppelen en mocht er eens een gas uitgevonden worden waar de HR ketel weer op kan werken dan is de zaak zo teruggedraaid. Dit is in het kort mijn besparing aan het milieu en wat nog meer is, het feit dat mijn kinderen en kleinkinderen straks niet als in China met een stofkapje hoeven rond te lopen.

  #90792
  Wim Stevenhagen
  Deelnemer

  Terug naar de Boiler, ofwel breder gezegd: Energie overschot in huis opslaan.

  Energie opwek in huis, d.m.v. PV-panelen, Warmte-panelen, Aard- Lucht- & rest-warmte, Windside Windturbines, geven momenten als het hun past duurzame energie af. Het is goed op zoveel mogelijk van verschillende bronnen gebruik te maken om ervoor te zorgen dat de Energie productie zoveel mogelijk over de dag verdeeld wordt opgewekt. Om daarna deze Energie willekeurig te kunnen gebruiken, wordt een opslag medium gebruikt. Warmteboiler, accu, perslucht en/of waterstof.

  We hebben in de toekomst, nog meer dan vroeger, een energie opslag in huis nodig.
  Voor een goede ontwikkeling zou het eigenlijk goed zijn dat het Salderen snel wordt afgeschaft.
  Mensen zullen dan beter met hun energie omgaan en het Distributienet verstandig te gebruiken.

  Bijlagen:
  Je moet inloggen om bijgevoegde betanden te bekijken.
  #132687
  Reinder Groote
  Deelnemer

  Salderen snel afschaffen omdat we dan beter met energie omgaan?
  Als je dan veel opwekt ga je daarvan zoveel mogelijk gebruiken omdat je er bijna niets voor krijgt.
  Bij zonne-panelen heeft men het al snel over distributieproblemen, maar windenergie zal dan veel meer distributieproblemen veroorzaken.
  Nee, het is onzin dat het door zonnepanelen veroorzaakt zou worden, men wil alleen veel liever windmolens want boeren, beleggers en investeerders verdienen miljarden aan windmolens en zonnepanelen worden tegengewerkt.
  Salderen voorkomt dat ik BTW, energiebelasting en ODE betaal op stroom die ik niet gebruik, maar een ander die erover wel alles betaald.
  Salderen afschaffen is diefstal.
  Als ik 2000 kWh gebruik en 1000 kWh gebruik, betaal ik BTW, energiebelasting en ODE over de 1000 kWh die ik gebruik.
  De andere 1000 kWh die ik niet gebruik gaat naar een ander en die betaald daarover de stroomprijs, BTW, energiebelasting en ODE
  Over de volle 2000 kWh wordt alles betaald. Het kost de overheid geen cent.
  Salderen is het voorkomen dat ik BTW, energiebelasting en ODE betaal over stroom die ik niet gebruik.
  Maar nu wil de overheid over de 1000 kWh waarover een ander al alle lasten heeft betaald ook van mij nog iets ontvangen door salderen af te schaffen. De overheid wil twee keer alle lasten over dezelfde 1000 kWh.
  De energieleveranciers krijgen van een andere klant voor de door mij opgewekte 1000kWh een goede prijs en daarbovenop moet ik ook een ‘redelijke’vergoeding betalen over dezelfde 1000kWh.
  Ik gebruik maar 1000 kWh en betaal voor 1000 kWh PLUS een ‘redelijke’ stroomprijs voor de leverancier PLUS BTW, energiebelasting en ODE over 1000 kWh die naar een andere klant voor de volle prijs is gegaan.
  Pure diefstal. Voor mij is dan die 1000 kWh duurder dan bij iemand zonder zonnepanelen. Dat is de dank die ik krijg voor de aanschaf en opwekken voor stroom voor een ander die ook de volle prijs betaald.
  De dank die ik krijg voor mijn hulp voor klimaatverbetering.
  Salderen is geen subsidie, salderen afschaffen is pure diefstal.

  Als iemand een andere uitleg heeft dan hoor ik dat graag.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.