3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #90831
  Gijs Waals
  Deelnemer

  Hallo, ik ben hier nieuw, maar zie dat het forum door nogal wat ervaring en deskundigheid wordt gedragen. Daarom hoop ik dat mijn vraag hier op zijn plaats is.
  Ik wil zonnepanelen laten installeren, maar hoeveel. Nu zijn daar allerlei berekeningen over, maar het gaat mij om een specifieke situatie. Normaal kies je voor het aantal panelen dat net zoveel levert als jouw feitelijke verbruik over een jaar genomen. Een “boventallig” zonnepaneel is niet efficiënt omdat de terugleverprijs (zeg 7 eurocent) aan de magere kant is. Dat is duidelijk. Nu gaan wij twee maanden per jaar op vakantie. Dat zijn de maanden juni en september. Dat zijn dus maanden waarin de opbrengst relatief hoog is (veel zon) en in mijn geval ook de teruglevering relatief hoog is (weinig verbruik). Zou het dan niet kunnen zijn dat ondanks de lage terugleverprijs van 7 eurocent, een boventallig paneel toch efficiënt kan zijn?

  #90833
  Adeo
  Deelnemer

  @Gijs Waals, of de teruglevering in de maanden juni en september dan veel hoger zijn omdat je zelf geen verbruik in die maanden hebt maakt weinig uit.
  Jij plaatst een aantal panelen die die ongeveer overeenkomen met je jaarverbruik.
  Zeker zolang de saldering regeling zoals die nu van kracht is nog blijft.

  #90837
  Gijs Waals
  Deelnemer

  Adeo, je hebt helemaal gelijk, het was een denkfout!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.