1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #92725
  Guus Hermans
  Deelnemer

  De enigste manier om duurzame energie met zo weinig mogelijk zonnepanelen en zonder belasting van het openbare elektriciteitsnet nagenoeg eeuwigdurend op te wekken en op te slaan is deze (met een rendement van 400%) te converteren naar thermische energie en in een gigantische ondergrondse thermosfles op te slaan.
  Middels 12 zonepanelen en een lucht/water warmtepomp per woning is het mogelijk (vooral tijdens de zomerperiode) de geproduceerde elektrische zon-energie van 3300KWh/j middels een warmtepomp met een rendement van 400% om te zetten naar 13.200KWh/j thermische energie (warmte) overeenkomende met 1400m3 aardgas per jaar.
  Na aftrek van het direct eigen gebruik wordt deze duurzaam opgewekte warmte middels de eigen warmte-unit met circulatiepomp via een warmtenet (stadsverwarming) getransporteerd naar een enorme (ondergrondse) thermosfles.
  Uitgaande van een grote wijk of kleine stad met tienduizend aangesloten woningen moet de omvang deze ondergrondse thermosfles een inhoud bezitten van 2 miljoen kubieke meter water (bijvoorbeeld 150x150x100m).
  Deze grootschaligheid is nodig om de verwarmingsverliezen relatief zoveel mogelijk te beperken.
  Voordelen: nagenoeg geen omzettingsverlies, slechts 50% van de zonnepanelen nodig in relatie tot waterstof, geheel zelfvoorzienend, geen extra belasting van het elektriciteitsnet, tijdens de zomer een lagere buitentemperatuur in de binnensteden, nagenoeg eeuwigdurend met weinig onderhoud, geen CO2 uitstoot.
  Nadelen/probleemstelling: grootschalige buffer, opslag en vervoer van de vrijkomende grond, investeringskosten.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.