11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Berichten
 • #132426
  Arnold Stadjer
  Sleutelbeheerder

  Autofabrikanten gaan standaard de teruglevertechniek inbouwen in hun elektrische auto’s. Dit maakt het mogelijk om opgeslagen elektriciteit óf terug te leveren aan het elektriciteitsnet of dan wel te gebruiken in huis. Ben jij hier voorstander van of zie je mogelijke beren op de weg?

  #131711
  A Maters
  Bijdrager

  Ik heb sinds kort een elektrische auto. Ik zou graag willen weten of ik de batterij van de auto kan gebruiken om stroom weer terug mijn huis in te kunnen krijgen. Is dit al mogelijk? En zo ja waar kan ik hiervoor extra informatie krijgen? Zo nee, is dit wel aanstaande?

  #131717
  sunnylover
  Bijdrager

  google eens op V2H

  #132434
  Arnold Stadjer
  Sleutelbeheerder

  Hoi @agmatershotmail-com,

  Zojuist hebben wij hier een artikel voor geschreven. Concluderend: Ja, dit is mogelijk en gaat toenemen.

  Lees ook: https://www.zelfenergieproduceren.nl/nieuws/de-elektrische-auto-als-thuisbatterij/

  #132578
  N.Barkmeijer
  Bijdrager

  De autofabrikant wil daar natuurlijk ook iets voor terug. Als de batterij frequenter gebruikt gaat worden dan zal de garantie eerder aangesproken kunnen worden. Dit zul je terugzien in de prijs voor een dergelijke voorziening of in de garantievoorwaarden.
  Natuurlijk ben ik voorstander van deze mogelijkheid want het geeft de welwillende burger de mogelijkheid om efficiënt met energie om te gaan.

  #132579
  A.L.Coolen
  Bijdrager

  Raar dat losse accu’s om stroom op te slaan onbetaalbaar/duur zijn maar dat de auto-industrie ( lees:Nissan-leaf), wel in staat is om dit ( in autovorm) voor elkaar te krijgen. Misschien moet de overheid eens gaan informeren bij de auto-industrie? Ook kan de overheid ( die wil dat wij massaal overstappen van fossiele brandstoffen naar zonne-energie), er voor zorgen dat er subsidie komt op middelen om energie op te slaan. Hierdoor wordt het voor particulieren aantrekkelijker ( lees: betaalbaarder) om hier in te investeren. De grote lijn van het verhaal: Als je als overheid wil dat iedereen mee doet aan de ENERGIE-TRANSITIE zul je dit betaalbaar moeten houden, anders wordt “bewegen” voor de minder gefortuneerden ONBETAALBAAR! ( denk aan huidige absurde benzineprijzen, stijgende gasprijzen). Op deze manier vallen er steeds meer mensen af die überhaupt nog mee kunnen doen met de huidige energietransitie! Mensen willen wel meedoen maar kunnen het niet betalen…..
  “ Jan Modaal” kan geen Tesla of elektrische auto betalen die €30000,00 kost !
  Deze zelfde mensen worden nu gestraft omdat ze alleen op fossiele brandstof kunnen rijden! ( die op dit moment ook al onbetaalbaar begint te worden)!
  Milieubewust is op dit moment alleen mogelijk voor de “ rijken” en de “ armen” betalen op dit moment de kosten hiervoor…
  Ironisch?, toch !
  A.L.Coolen

  #132580
  Han Brouwer
  Bijdrager

  Het gebruik van de elektrische auto als opslagmogelijkheid en het gebruik van een speciale accu is een druppel op een gloeiende plaat. Ik laad m’n elektrische auto op met een snelheid van 3,3 kWh. Meestal moet ik 28 kWh laden om de accu vol te krijgen. Volledig opgeladen heeft de accu een capaciteit van ruim 30 kWh. Dat beetje stroom dat ik in de maanden april tot en met september gebruik in de donkere uren is nihil. Het grote stroomverbruik heb ik van oktober tot en met maart want dan draait de warmtepomp om het huis te verwarmen. Opslag van energie zou alleen nuttig zijn als ik het een aantal maanden later zou kunnen gebruiken en zulke grote accu’s zijn er niet.

  #132582

  Hai

  Ik lees net het bericht over het gebruik van de auto-batterij als thuis batterij. Ik rij nu al een 2-tal jaar een Nissan Leaf naar volle tevredenheid met in het achterhoofd dat ik hem kan aansluiten aan mijn huis installatie en via de Bi-directionele laadvoorziening een bijdrage kan leveren aan het ontlasten van de net-infrastructuur en het eigen gebruik van mijn geproduceerde energie kan optimaliseren. Ik zie dat dit bericht ondersteunt wordt door Wallbox en deze maken een apparaat dat mij dat mogelijk kan maken. De Quasar, ondertussen meerdere keren het web-formulier op de webpagina van Wallbox ingevuld voor extra info/offerte helaas krijg je dan geen reactie, lijkt of zij geen interesse hebben voor klanten. Wellicht dat dit berichtje ze kan motiveren iets te laten weten.

  #132602
  Mia
  Bijdrager

  Ik vind dit goed nieuws, ondanks dat ik nog geen elektrische auto kan betalen. Dat de functionaliteit er is, is vooral goed voor de toekomst waarbij tweedehandse elektrische auto’s meer en meer de occasion markt veroveren. Dan is wellicht het gebruiken van de elektrische auto als opslagaccu normaal geworden. Ik denk dan in 2030 alvast 😉 haha. Goed nieuws voor de lange termijn.


  @hanbrouwer
  , het voordeel zit hem dan toch in dat je met de opgewekte stroom die je normaal teruglevert aan het elektriciteitsnet, je auto hebt opgeladen? En je er vervolgens mee kan rijden? Lijkt mij een groot voordeel. En je weet zeker dat het groene stroom is ook nog. Het klopt inderdaad dat we op zoeken zijn (en moeten) naar seizoensoverbrugging, maar volgens mij zijn er nog (lang) niet op dat punt aangekomen.

  #132603
  Mia
  Bijdrager

  Hoi @andre-vanelferengmail-com,

  Je kunt ook een webshop proberen die deze wallbox verkoopt. Misschien kunnen zij je meer vertellen?
  EV store heb ik gevonden.

  #132612
  Han Brouwer
  Bijdrager

  Dat klopt. Mijn punt was dat het weinig nut heeft om de energie die je hebt opgewekt op te slaan in de batterij van de elektrische auto. Tijdens de nachtelijke uren gebruik je nauwelijks stroom, zeker als je ledverlichting hebt. Wat je overdag opwekt kun je het best direct gebruiken vooral grot energievreters zoals wasmachine, magnetron, inductiekookplaat, e.d.

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.