3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #134728
  Arnold Stadjer
  Sleutelbeheerder

  Vertrekkend minister Stef Blok kondigde vlak voor zijn vertrek aan dat de gaskraan in Groningen dit jaar verder opengaat. Niet om de tekorten in Nederland aan te vullen, maar doordat het contractuele verplichtingen heeft met Duitsland. Dit leverde meteen vele protesten op, vooral in Groningen. Wat vind jij? Moet de gaskraan inderdaad verder open, of wordt het tijd dat deze definitief dicht gaat?

  Lees meer: https://www.zelfenergieproduceren.nl/nieuws/hoe-ziet-onze-energierekening-er-in-2022-uit/

  #135363
  Adeo
  Deelnemer

  Ja Arnold, wij als gewone burger kunnen wel wat vinden maar dat zet voorlopig geen zoden aan de dijk, het is tenslotte Den Haag die bepaald
  En daar hebben ze de slogan ” samen met elkaar en samen voor elkaar “, maar dat zal nog wel even duren voordat dat zijn vruchten afwerpt.
  Ik vind wel dat als Duitsland van ons gas wil hebben, moeten ze daar ook dezelfde prijs betalen als wij hier en geen subsidie, dan kunnen ze meteen ervaren hoe wij hier noodgedwongen de thermostaat lager moeten zetten omdat het bijna onbetaalbaar is geworden.

  #135677
  Hans Peter
  Deelnemer

  Als het beleid van de regering rond reeële vergoedingen voor de Groningers blijft zo als het is moet de kraan dicht.

  We weten echter één ding zeker: ook als de kraan dicht gaat zullen de Groningers (en ook Drenten) nog jaren last houden van aardbevingen. En de schade daarvan zal zeker niet meer vergoed worden, want er is dan geen geld meer. Althans dat is het sentiment.
  Mijn voorstel: haal die 450 miljard kuub er uit, compenseer met de opbrengst uitsluitend en alleen de Groningers en Drenten volledig en ruimhartig, en wel direct.
  Iedereen weet dan precies waar men aan toe is, potentiële schades kunnen proactief worden voorkomen en het vertrouwen in de overheid kan worden hersteld.

  Hierbij moet men zich ook realiseren dat Nederland niet of nauwelijks “natuurlijke hulpbronnen” heeft en dat er met die hulpbronnen veel zuiniger moet omgaan, dus niet achteloos verkwanselen naar het buitenland.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.