2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #129737
  Arnold Stadjer
  Sleutelbeheerder

  Door de brand door zonnepanelen, vorige week op het flatgebouw in Dordrecht roepen diverse instanties weer op om extra controles uit te voeren bij zonnepaneleninstallaties. Zie jij zo’n extra controle als toegevoegde waarde? Of moeten installateurs juist aan strengere toelatingseisen gaan voldoen?

  #129810
  Adeo
  Deelnemer

  Helaas hebben we hier ook kennis gemaakt met installateurs die er een puinhoop van hebben gemaakt.
  Wij waren er van uitgegaan dat wij een goed bedrijf (nee, niet de goedkoopste) hadden gevonden voor onze nieuwe installatie in 2013.
  Volledig vertrouwend op hun deskundigheid hebben wij dit laten aanleggen.
  Eind 2018 kortsluiting bij één van de omvormers, oorzaak een vlamboog in het DC traject door foutieve aanleg.
  Dan leer je het bedrijf waar je de installatie hebt gekocht pas echt kennen, noodgedwongen deze zaak uit handen gegeven door er een advocaat op te zetten vanwege “niet thuis” van het bedrijf waar wij de installatie hadden gekocht.
  Resultaat: onze installatie is 4 maal geplaatst na 2 onafhankelijke keuringen door 3 verschillende installateurs die werden ingezet door het bedrijf waar wij de installatie van hadden gekocht.

  Om terug te komen op de basis van het bericht: Nieuwe installatie voor ingebruikname laten keuren door een onafhankelijk keuringsbedrijf en eventueel na een bepaalde periode lijkt mij een goede zaak.
  Daarnaast veel strengere keuring en doorlopende controle op installateurs (en hun “certificering”) die er een potje van maken.
  Waarschijnlijk verdwijnt dan uiteindelijk het kaf onder het koren

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.