15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)
  • Auteur
    Berichten
  • #74582
    Adeo
    Deelnemer
      @bosch

      Iemand bekend met dit onderwerp : zonnestroombelastingvrij

      [URL verwijderd door moderator i.v.m. 404-error]

      #74583
      Mia
      Deelnemer
        @mortyr

        Nope zegt mij niks, maar hoe gaan ze dat controleren dan? Alleen de omvormer weet hoeveel er opgewekt wordt.. Of worden dat fixed getallen op basis van het vermogen wat geplaatst is? Ook dat is bijna niet te handhaven, aangezien dit zomaar meer of minder kan worden. Hoe krijg je NL zover om de panelen er weer af te halen? De overheid wil graag verduurzamen, maar het mag niks kosten.

        Ook gezien het feit ze in beroep willen gaan tegen die klimaatzaak. Zegt al genoeg.

        #74588
        Adeo
        Deelnemer
          @bosch

          Vind het ook een beetje een vreemd bericht

          #74904
          Mia
          Deelnemer
            @mortyr

            Ja heel vreemd bericht. Daarbij halen ze steeds de opgewekte en teruggeleverde elektriciteit door elkaar. De herziening van 2017 zal zijn voor het te salderen gedeelte. Dus niet voor wat zelf opwekt en meteen gebruikt. Dat kan ook helemaal niet. De herziening houdt in dat er wellicht een andere vergoeding (ipv salderen) wordt gehanteerd voor de teruglevering. Het maakt hierbij niet uit welke meter je hebt en het wordt vanaf 2020 geleidelijk doorgevoerd. Ik moet dat nog allemaal zien gebeuren. Wie zegt dat minister Kamp er dan uberhaupt nog zit en hoe logisch is het om dat door te voeren terwijl je de Co2 reductie niet eens haalt.

            Paniek om iets wat wellicht mogelijk in de toekomst wordt gedaan. En dan ook nog zelf negatief invullen.

            #74908
            Maurice van der Miessen
            Deelnemer
              @maurice-van-der-miessen

              Dit is geen vreemd bericht hoor. De teruggeleverde energie staat geregistreerd op je slimme meter. Deze mag je nu nog salderen (volledig aftrekken van je verbruik) maar Min. Kamp wil dus over de geregistreerde teruglevering niet meer de energiebelasting terug geven. Zijn redenering is simpel. Je hebt de energie afgenomen dus moet er ook belasting over geheven worden.

              #74917
              Mia
              Deelnemer
                @mortyr

                Klopt wat je zegt Maurice, maar dat is wat anders als de petitie aangeeft. Die heeft het steeds over opgewekte energie. En dit is toch echt wat anders dan de teruglevering. Dat er wat gaat gebeuren met de salderingsregeling zoals die nu is, lijkt me duidelijk. Maar tot 2020 gebeurt er niks en vanaf dat moment kan er nog zoveel gebeuren. Er komt wellicht een vaste vergoeding voor teruglevering, maar dan nog is het gunstig om zonnepanelen te plaatsen. Het zou alleen zonde zijn als door dit soort maatregelen de overheid zich in haar eigen voet schiet en de reductie van Co2 niet gaat halen.

                #74920
                Jan
                Deelnemer
                  @controller

                  Wanneer je meer opwekt dan dat je gebruikt, lever je terug.
                  De slimme meter registreert wat en wanneer je gebruikt en terug levert.
                  Op die manier kan de overheid slim frauderen met je opgewekte energie.

                  Neem dus geen slimme meter, de conventionele meter meet alleen het verschil en saldeert dan dus automatisch.

                  Je ziet weer een onbetrouwbare overheid. Eerst subsidiëren ze de aanschaf op een chaotische manier.
                  Nu veel mensen zonnepanelen hebben aangeschaft, willen ze de saldering afschaffen.
                  Je betaalt dan de volle mep over het gebruik, voor terug levering krijg je een schijntje.
                  Immers gebruik en terug levering zijn bij een “slimme” meter gescheiden.
                  De beloofde terugverdientijd van ca. 6 jaar wordt dan bij lange na niet gehaald.
                  Het enige alternatief wat je dan nog hebt, is grote stroomgebruikers alleen aanzetten wanneer het onbewolkt is.

                  #74926
                  Mia
                  Deelnemer
                    @mortyr

                    Je begint goed Jan, maar daarna laat je jezelf misschien wat gaan haha.
                    Frauderen.. is toch wel een zwaar woord voor het wijzigen van een wettelijke regeling.
                    Ik heb begrepen dat de oorsprong van de salderingsregeling ligt bij het aantrekkelijker maken van de aanschaf van zonnepanelen. De aanschafprijs was voor 2008 extreem hoog namelijk. Nu is de salderingsregeling eigenlijk achterhaalt, omdat panelen prima subsidieloos zijn aan te schaffen. Vanuit de overheid is het dus niet zo’n gekke gedachten. Wij als consument vinden dat natuurlijk niet zo leuk! haha.

                    De terugverdientijd van 6 jaar haal je natuurlijk wel, aangezien pas vanaf 2020 iets gaat gebeuren. Dus nog 5 jaar zekerheid 😛
                    Ik ga er vanuit dat we vanaf 2020 mogelijkheden hebben om onze opgewekte energie op te slaan in een accu. Die ontwikkelt staat absoluut niet stil en dan kan de overheid van alles willen, maar heb je daar eigenlijk niet zoveel meer mee te maken.

                    Een analoge conventionele meter is leuk, maar die houden geen stand meer. Daarbij wordt er bij wijziging van de wet geen onderscheid gemaakt in meters. Dus ook di wordt dan uitgebannen. We kunnen er wel voor zorgen dat we ons eigen opgewekte stroom opslaan. Daar ligt dan ook de oplossing en niet in het angstig vasthouden van je analoge metertje.

                    #74929
                    jacqueline
                    Deelnemer
                      @jacqueline

                      @Jan en @Mlab,

                      Een slimme meter weigeren heeft geen zin.

                      Zie mij reactie op 23-09-2015 13:08 bij onderwerp ‘Is “Slimme Meter” wel zo slim?’.

                      [URL verwijderd door moderator ivm 404-error.]

                      Het is gewoon uitstel. Een belastingmaatregel geldt voor elke Nederlander. Ook voor diegene de zonnepanelelen hebben zonder slimme meter.

                      #74930
                      Pacito
                      Deelnemer
                        @pacito

                        Ik wil de belastingdienst wel zien die kan bewijzen dat ik stroom heb afgenomen terwijl mijn ferrarismeter op dezelfde stand staat als een jaar geleden. Ze kunnen wel vermoeden, maar dat is geen bewijs.

                        #74932
                        Mia
                        Deelnemer
                          @mortyr

                          Ik wil ook helemaal geen slimme meter weigeren hoor @jacqueline haha. Sterker nog ik heb er al eentje en ik heb er geen problemen mee.
                          Voor de rest zeg je precies hetzelfde als ik, maar dan in één zin. Dus ben het met je eens. Als is het weigeren van een slimme meter nog wel een optie, omdat je het misschien vervelend vindt in verband met privacybescherming (ofzo). Dus ik zeg liever, het behouden van je analoge meter is zinloos.


                          @pacito
                          , euh dat hoeft de belastingdienst toch niet te bewijzen? Ze kunnen je ook gewoon verplichten dat je dat moet melden bij hun. Net zoals dat je elk jaar braaf je belastingaangifte invult wordt dat dan ook gemeengoed. En een ferrarismeter houdt dat ook niet tegen. Een 0 verbruik is natuurlijk zéér onlogisch als je gewoon in je huisje woont. Iedereen weet dat je met zonnepanelen afhankelijk bent in de winter en in de zomer overproductie hebt.

                          De oplossing is een eigen accu opslag 😀

                          #74963
                          Frans van Woerkom
                          Deelnemer
                            @woerkomf

                            Een eigen accu helpt maar gedeeltelijk. Ik heb aan de hand van de verbruiks- en terugleveringsgegevens uit mijn slimme meter een simulatie gemaakt van de situatie met een accu. Daar kwam uit dat het zinvol was om een accu met een capaciteit van een dagverbruik in te zetten. In mijn geval 9kWh. Een grotere capaciteit, bijvoorbeeld om een bewolkte dag te overbruggen, heeft weinig zin omdat zonnige en bewolkte dagen in series komen en niet om en om. Een capaciteit die groot genoeg is om de winter door te komen, is ongeveer een kwart van het jaarverbruik. Zeg maar 750 kWh. Dan heb je het nu over een investering van meer dan een half miljoen. Het ziet er niet naar uit dat de terugverdientijd van accu’s snel in de orde van grootte van die van zonnepanelen komt. Zelfs de accu van Tesla met een capaciteit voor een dag heeft een terugverdientijd van meer dan 20 jaar.

                            Een andere mogelijkheid om zelf opgewekte en zelf gebruikte energie meer in evenwicht te brengen en daarmee de teruggeleverde energie te beperken, is het bouwen van een Noord-Zuid-opstelling. De helft van de zonnepanelen onder een kleine hoek naar het oosten gericht, de andere naar het westen. Dan is weliswaar de opbrengst per paneel lager, maar de opbrengst wordt meer gespreid over de dag geleverd en de piek rond 13:30 uur wordt afgevlakt. Dan is in de zomer je piekproductie lager, maar heb je wel langer op de dag profijt van je zelfopgewekte stroom.

                            Overigens denk ik dat we niet moeten zeuren. We wekken nu allemaal genoeg stroom voor onszelf op, gebruiken gratis het net voor opslag en krijgen ook nog eens jaarlijks € 385 vermindering energiebelasting. Samen met de zonnepark-exploitanten en windenergieboeren die voornamelijk leven van de SDE+ subsidie, maken wij gebruik van de subsidiepot die opgebracht wordt door consumenten die minder slim zijn dan wij of minder mogelijkheden hebben. Misschien zouden we ons als zelfopwekkers niet alleen druk moeten maken over onze eigen portemonnee, maar ook over middelen voor elektriciteitsproductie als de zon niet schijn, en over opslag van energie.

                            #75760
                            Henk jan
                            Deelnemer
                              @hjdekker1

                              Kwestie van stemmen.
                              Ik ben zelf vvd,er, maar als je dit wilt behouden, zal er toch meer d66 / groen liks gestemd moeten worden

                              #76772
                              Rick Kierkels
                              Deelnemer
                                @rick-kierkels

                                Ik wil niemand laten schrikken, maar in Spanje schijnt men zelfs belasting te moeten betalen over zelf opgewekte stroom…
                                Met dank aan de 3%-norm, zeg maar. Ik stel voor dat er een Europese CO2 tax gaat komen waar Europese uitgaven mee betaald worden ipv nu de 2 jaarlijkse bedelgang naar Brussel…..

                                #77028
                                Mia
                                Deelnemer
                                  @mortyr

                                  @Rick-Kierkels,

                                  Hoe voeren ze dat uit in Spanje dan? Lijkt me lastig controleren.

                                15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)
                                • Het onderwerp ‘Zonnestroombelastingvrij.nl’ is gesloten voor nieuwe reacties.