4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #40650
  Harry Hollegien
  Bijdrager

  Er ligt een uitspraak van het europese hof, dat particulieren met zonnenpanelen ondernemer zijn en dus btw plichtig.

  Ik denk dat wij als particulieren graag een handleiding zagen hoe wij de btw van de investering kunnen terugvragen bij de belastingdienst en hoe het verder gaat met de aangiftes voor de omzetbelasting.

  #40652
  Megat
  Bijdrager

  Dag Harrie,
  Je dient aan een aantal voorwaarden te voldoen.
  Tik een keer BTW ondernemer zonnepanelen in je zoekmachine in en je krijgt tientallen hits, bijvoorbeeld deze http://www.btw-zonnepanelen.nl/veelgestelde-vragen/?gclid=CNuXjcjd7roCFQhZ3godRnAAOw

  Verder kun je het aanmeldformulier “startende ondernemer” downloaden vanaf de site van de belastingdienst. Vervolgens print je die uit, vult hem in en stuurt hem naar de fiscus. Als je inschrijving geaccepteerd wordt, krijg je met een dag of vijf een brief met daarin je nummer als BTW ondernemer alsook een aangifteformulier voor de BTW over het aangegeven tijdvak met de datum wanneer de aangifte bij de belasting binnen moet zijn.. Weer een paar dagen later krijg je een blauwe enveloppe met je gebruikersnaam voor de toegang tot je site bij de ficus. Een week later weer een brief met je wachtwoord. Vanaf dat moment dien je de BTW elk kwartaal digitaal te gaan verantwoorden.

  Succes ermee
  Megat

  #40655
  Fred Hopmans
  Bijdrager

  @harry-hollegien op dit forum is er al een onderwerp dat hier over gaat: https://www.zelfenergieproduceren.nl:443/forum/onderwerp/btw-ondernemer-door-terugleveren/
  Misschien heb je daar wat aan.

  Groet,
  Fred

  #77352
  ZEP
  Sleutelbeheerder

  Over de teruggave van btw kun je verder discussiëren in het topic “Btw ondernemer door terugleveren“. Dit topic is gesloten.

  Groetjes,
  Arnold

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Het onderwerp ‘Zonnepaneelgebruikers als ondernemer’ is gesloten voor nieuwe reacties.
Deel deze pagina..