6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #71691
  ZEP
  Sleutelbeheerder

  Windenergie is een vorm van opwekking die veel stof doet “opwaaien”. Wat vind jij van de aanleg van windmolens en alle voors en tegens? Is wind op zee beter dan wind op land? Woon je vlakbij een windpark of komt er een windpark bij je in de buurt? Graag hoor ik je mening over windenergie.

  Groet,
  Arnold

  #71735
  Adeo
  Bijdrager

  Ik mis nog een windpark in deze omgeving……. Waar komen de windmolens in de gemeente Emmen ?

  #76428
  Joop Jacobs
  Bijdrager

  De Nederlandse wetgeving zit dusdanig in elkaar dat iedere zeurpiet zo’n groots plan kan tegenhouden. Windparken bouw je op het land, niet in zee, alleen al gezien de bereikbaarheid van de molens tijdens storingen, reparatie en/of onderhoud. En horizonvervuiling? laat me niet lachen. Alsof tegenstanders de hele dag naar de horizon staren om enkel blauwe lucht te zien. De overmaat aan CO2 in de atmosfeer mag je zien als horizonvervuiling. Er hadden al veel meer windmolenparken in Nederland moeten staan maar Piet Zeur steekt hier een stokje voor? Desnoods de wetgeving aanpassen en plaatsen die hap. We lopen door onze zogenaamde sociale opstelling al jaren achter terwijl voor onze neus de polen smelten. Gas erop!

  #76447
  K. Mangnus
  Bijdrager

  Beste Joop, het gaat niet om mooi of lelijk. Ze maken gewoon veel te veel lawaai. De geluidsnormen zijn de ruimste in Europa en ook veel ruimer dan de normen voor industrie lawaai. Dit komt omdat de normen in 2011 zijn verruimd, enkel en alleen om meer plaatsruimte te creëren. En of dat niet genoeg is, is ook nog een norm opgesteld op basis van een jaargemiddelde. Omdat regelmatig stil staan mogen ze dus de rest van de tijd heel veel lawaai maken, ook ‘s nachts!
  Daarbij is zo’n jaargemiddelde ook heel praktisch, nl niet te controleren en dus ook niet te handhaven.
  Trouwens, als ze niet lelijk zijn waarom dan niet 5 km uit de kust ipv van de dure 25 km?

  #76450
  Mia_B
  Bijdrager

  Dat is een stevige mening Joop, haha, maar ik ben het in grote lijnen met je eens. Windenergie is een belangrijk onderdeel van de te halen co2reductie. En die gaan we niet halen als mensen “horizonvervuiling” en toerismestop zien als problemen die kunnen ontstaan door windenergie. Volgens mij is het probleem groter als we straks niet normaal meer kunnen leven en de aarde uitgeput is. Volgens mij zien mensen het probleem nog steeds niet helemaal in.

  #76458
  Gerard Smals
  Bijdrager

  Wind is voor niks. Dat spreekt ons allemaal aan. We vergeten graag dat stroom uit wind allesbehalve gratis is. Elektriciteit van een windturbine is twee tot driemaal zo duur als uit een gascentrale. Kiest u toch voor windenergie? Als u in een stad of dorp woont is dat een gemakkelijke keus want daar zal nooit een windmolen komen. Maar als u dag in dag uit de wieken van een molen voor uw neus ziet draaien tot u er tureluurs van wordt dan ligt het anders. Een op de meerderheid gebaseerd besluit om voor windturbines te kiezen is allesbehalve democratisch omdat het de belangen van de minderheid eenvoudigweg negeert. Democratie is geen dictatuur van de meerderheid maar betekent rekening houden met de belangen van minderheden.

  Ik vind windmolens niet zo’n goed idee, maar om een andere reden. Het gaat erom de CO2 uitstoot te beperken. Dat kan net zo goed en véél goedkoper met thorium energie. Omdat die thorium-centrales nog even op zich laten wachten moeten we ons voorlopig maar behelpen met windmolens. En dan niet op land maar op zee. Kijk voor meer over thorium op http://www.groenekernenergie.nl

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
Deel deze pagina..