5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #71578
  Jan van Sandwijk
  Bijdrager

  nieuw in dit speelveld: dit jaar een huis gekocht waar al een aardwarmte installatie was aangebracht. Zojuist een flink aantal zonnepanelen geplaatst met het doel duurzaam te wonen & te leven. Er is een enkele meter in het huis aanwezig en gezien het continue en gelijkmatige stookgedrag bij aarverwarming (18,5 graad Celsius), lijkt een dubbele meter voor het nacht tarief economisch & efficiënt. Wie heeft hier ervaring mee?

  #71845
  Jan van Sandwijk
  Bijdrager

  Mag ik mijn elders gestelde vraag ook in dit forum stellen?
  Nieuw in dit speelveld: dit jaar een huis gekocht waar al een aardwarmte installatie was aangebracht. Zojuist een flink aantal zonnepanelen geplaatst met het doel duurzaam te wonen & te leven. Er is een meter in het huis aanwezig (die nu enkel meet maar ingericht is met 2 schalen voor gebruik en teruglevering) en gezien het continue en gelijkmatige stookgedrag bij aardverwarming (18,5 graad Celsius v loerverwarming), lijkt een dubbele meter voor het nachttarief economisch & efficiënt. Wie heeft hier ervaring mee?

  #71848
  ZEP
  Sleutelbeheerder

  Beste @vansand, Wellicht kun je de vraag hier stellen: Terugleververgoeding of vind je hier de informatie die je zoekt: Salderen

  Kort door de bocht: Het hebben van dubbeltarief is alleen interessant als er nog verbruik uit het net overhoudt in het laagtarief, na salderen. Hiermee moet je rekening houden met het feit dat de energieleverancier bij het salderen geen onderscheid maakt tussen laag- en hoogtarief. Dus dat de hele teruglevering gesaldeerd wordt ongeacht tarief.

  Groet,
  Arnold

  #71849
  jldbnl
  Bijdrager

  Behoud je huidige meter!
  Bij vervanging wordt je een slimme meter aangesmeerd.

  #71850
  Mia_B
  Bijdrager

  @jldbnl, De vraag is toch helemaal niet of er wel of geen slimme meter moet komen?
  Daarbij kreeg ik netjes de keuze tussen een normale digitale meter en de slimme digitale meter.
  Wat aansmeren betreft was dan ook geen sprake.


  @vansand
  , Volgens mij is het vooral belangrijk om te weten hoe je energieleverancier saldeert bij dubbeltarief. Dat zou ik eerst informeren. Daarna uitzoeken of je op laag of hoog tarief eventueel nog verbruik overhoudt zou kunnen houden. Als dat zo is, dan is het het mooist als dat op laagtarief is.
  Maar volgens praten we dan over ‘peanuts’. Centenkwestie op jaarbasis.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
Deel deze pagina..