Enie.nl

enie.nl is een adviesorganisatie en leverancier van zonne-energie voor de particuliere en zakelijke markt. Het bedrijf is in 2012 met een droom en een helder perspectief gestart. Wat enie.nl drijft is een wereld waarin duurzame energie de nummer één bron van energie is. Deze energiebron wordt door mensen zelf gecreëerd en gecontroleerd: de slimste energie maak je zelf. In de optiek van enie.nl is zonne-energie de manier om dit mogelijk te maken.

Inmiddels zijn duizenden mensen en organisaties overgestapt op zonne-energie van enie.nl door haar persoonlijke advies, Europese topproducten en gegarandeerde opbrengst op de kWh.

In minder dan drie jaar tijd is het initiatief uitgegroeid tot een organisatie met een eigen visie, een marktleidende positie en een unieke propositie voor de zonne-energie markt. Dagelijks zijn ruim dertig medewerkers werkzaam voor enie.nl in Groningen, Drachten, Arnhem en Apeldoorn, Heerlen en Utrecht.

Stemmen:
Laden...

Reviewscore: 3.6

27 beoordelingen

Bedrijfsgegevens

Naam

Enie.nl

Telefoon

085-4017000

Email

info@enie.nl

Adres

Eemsgolaan 5

9727 DW Groningen

Groningen

Lid van

Onbekend

Certificering

Onbekend

Werkgebied

Locaties

Wij werken op de onderstaande locaties

 • Groningen

Producten

Diensten

Producten/diensten die wij leveren

 • Zonnepanelen

Bedrijfslocatie

Deel deze installateur

Plaats een reactie

11 reacties op “Enie.nl”

 1. Harry Hindersma

  Erg fijn bedrijf, heel erg goed advies gehad en naar volle tevredenheid 18 Bisol panelen laten plaatsen. De kWh garantie vind ik ook erg fijn, kom ik niet voor verrassingen (en daardoor erg mooie monitoring van solarlog)
  Harry

 2. Jan Hendrik van der Meer

  In ons vergelijk van aanbieders kwam Enie.nl als meest betrouwbaar over waarbij we een goed en eerlijk advies hebben gekregen. De installatie was binnen 1 dag klaar en is uitgevoerd door een team van zeer vriendelijke en proffesionele mensen. De installatie maakt helemaal waar wat men heeft beloofd en we willen een ieder die zoekt naar een betrouwbare partner voor zonnepanelen Enie.nl van harte aanbevelen.

 3. DerkEppinga

  In mei 2014 heb ik door enie.nl 12 zwarte zonnepanelen op mijn dak laten installeren. Toen ik op zoek ging naar zonnepanelen ontdekte ik hoe moeilijk het is om een juiste leverancier te vinden. Ze pretenderen allemaal het beste product te hebben voor de laagste prijs. Heb de opdracht uiteindelijk aan enie.nl gegund omdat ze mij aan tafel konden laten zien wat de opbrengst zou worden en deze opbrengst ook als enige garanderen. Mijn verwachte opbrengst was 2.894 kWh in het eerste jaar en deze hebben ze ruim gehaald. Ik ben daarom een jaar later nog steeds zeer tevreden over enie.nl.

 4. Mirjam

  Via een advertentie kwamen wij Enie.nl tegen. 3 dagen later hadden wij een gesprek met een adviseur. Uiteindelijk hebben mijn man en ik besloten om voor enie.nl te kiezen vanwege de opbrengstgarantie en Europese zonnepanelen. Ook door het vertrouwen (ze hebben meerdere vestigingen door het land) De zonnepanelen liggen nu al 2,5 week op ons dak en brengen aanzienlijk veel meer op dan was berekend!

 5. Dhr. Kuiken

  Omdat we een hoog verbruik hebben van 53.000 KW/h met ons bedrijf, zijn we op zoek gegaan naar oplossingen om te besparen op energie door middel van Zonnepanelen.

  We zijn op zoek gegaan naar bedrijven die vaak grotere installaties plaatsen. Enie.nl was één van de bedrijven die we hebben benaderd.

  Het advies gesprek met de adviseur van enie.nl hebben we als prettig en kundig ervaren. Ze onderscheiden zich van de andere aanbieders met een duidelijk verhaal en een goeie visie. De offerte was duidelijk en gewoon een all-in prijs. de beloofde opbrengsten zijn realistisch en het lijkt er nu op (half jaar later) dat de beloofde productie met gemak gehaald gaat worden.

  kortom: wij zijn dik tevreden

  (230 REC-Solar panelen met Solaredge omvormers)

 6. Piet de Windt

  Na lang zoeken en veel vergelijk verreweg het beste advies gekregen van Elias van Enie, alles verder ook goed gegaan. We zitten nu met nog meer plezier in het zonnetje 🙂

 7. Jan Keizer

  Na hier en daar geïnformeerd te hebben omtrent de aanschaf van zonnepanelen, kwam de reactie van de mensen van Enie.nl als meest betrouwbaar, maar vooral kundig over. We genieten al vanaf december 2015 van onze installatie. Nu (woensdag 1 februari 2017) door een blunder van Ziggo (geen monitoring van onze panelenopbrengst meer) adequaat, uiterst vriendelijk maar vooral op een hele proffesionele manier geholpen om te zorgen dat het door derden gecreëerd probleem is opgelost. Enie.nl is van harte aan te bevelen. Bedankt.

 8. Hans Wiersma

  Helaas slechte ervaringen met Enie. Op de afgesproken leverdatum tevergeefs zitten wachten op de monteurs. Werd aan het lijnttje gehouden en werd pas aan het eind van de dag ingelicht dat er geen werkzaamheden meer werden verricht. Heeft me een vakantiedag gekost. Op de volgende leverdatum veel discussie over het traject voor de leidingen van de zonnepanelen naar de meterkast. Enie bekijkt niet vooraf ter plaatse waar de zonnepanelen kunnen komen en hoe de leidingen moeten lopen, de door Enie ingehuurde monteurs worden zonder deugdelijke info op pad gestuurd. Klachtenafhandeling en compensatie voor een verloren dat echt beneden alle peil. Enie is te druk bezig met verkoop en te weinig met goede service.

 9. Theo Kuipers

  Jammer, dacht een goede keus te hebben gemaakt door te kiezen voor ENIE.NL, maar klantservice is iets wat je bij hun niet hoeft te verwachten. De panelen waren op een zeer regenachtige dag geplaatst, waardoor je niet kon zien dat deze panelen smerig waren door plaatsen bij slecht weer. Bij zonnig weer zie je de vieze vegen heel duidelijk zitten, wat geen gezicht is. Na hierover gebeld te hebben werd er gezegd dat deze vegen vanzelf zullen verdwijnen na een paar regenbuien. Natuurlijk gebeurde dit niet na een aantal buien (mijn auto blijft ook vies na regen). Dus weer aan de bel getrokken maar hoe vervelend ze het ook voor mij vonden zijn ze niet van plan om er iets aan te doen. Ik heb na plaatsing een opleveringscontract getekend en hierop niet vermeld dat de panelen vies zijn (wat je toen niet kon zien omdat ze nat waren). We zijn nu 3 maanden verder en heb nog steeds vieze panelen. Komen ze ook nog met een mail of ik nieuwe klanten wil aanbrengen, waar bij ik dan een financiële beloning krijg. Nauw dacht het niet.

 10. André Wagelaar

  Enie gekozen als winnaar veiling door Vereniging Eigen Huis (VEH) 2021. Heel klantvriendelijk, deskundig en volledig geïnformeerd en geadviseerd. Offerte op 11-3-2021 duidelijk en volledig, met fotopresentatie ligging, uitgebracht. Panelen (10x) compleet met omvormer en montage kostten netto € 300,00 per stuk. Terugverdientijd na 5,5 jaar. Installatie na 6 weken in 3 uur tijd. Zeer vakkundig en netjes geïnstalleerd. Duidelijke uitleg na oplevering. Nu ruim een half jaar later volledig verwachting waar gemaakt.

 11. Ivo Breeden

  Ik ben heel tevreden. Ze hadden goed vooronderzoek gedaan omtrent de ligging van het dak. Goed gesprek gehad met goed advies. De mannen kwamen op de afgesproken tijd en leverden goed werk. In een halve dag waren ze klaar. Daarna goede hulp bij aanvragen van een BTW nummer om de BTW terug te ontvangen.
  Bereikbaarheid voor vragen was goed.

Geef een antwoord