installatievoorwaarden-zonnepanelen
Op zoek naar een leverancier of installateur voor uw zonnepanelen? Wij hebben ze voor u op een rij gezet.
U vindt hier 708 installateurs en leveranciers van zonnepanelen, warmtepompen, thuisbatterijen of zonneboilers.
Meest beoordeelde bedrijven in Nederland

Overzicht best gewaardeerde installatiebedrijven per provincie

Heeft u al een zonnepanelen?

Heeft u ervaring met een installateur van zonnepanelen? Dan nodigen wij u uit om uw mening en een waardering over het bedrijf te geven. Zo kunt u anderen helpen die nog voor een aankoop beslissing staan.

Ook uw bedrijf op Zelfenergieproduceren.nl?

Wilt u uw klanten de mogelijkheid bieden om uw bedrijf te beoordelen? Meldt u aan en u krijgt dan een gratis bedrijfspagina.

>> Aanmelden voor uw bedrijfspagina

Een erkende installateur van zonnepanelen herkend u aan deze keurmerken

logo_uneto-vniUNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Het keurmerk bundelt de belangen van grote, middelgrote en kleine ondernemingen die in de brede zin actief zijn in alle installatiedisciplines en gerelateerde technische detailhandel. Aangesloten bedrijven houden zich aan de veiligheidsvoorschriften en regelgeving zoals beschreven in bijvoorbeeld de NEN1010.

Logo kvINLKwaliteit aantonen: dat is de essentie van de KvINL. Voor opdrachtgevers belangrijk want een kwaliteitslabel (erkenning of certificaat) schept vertrouwen en geeft zekerheid dat het installatiewerk veilig en deskundig wordt uitgevoerd. Voor installateurs is een kwaliteitslabel essentieel om zich in de markt te onderscheiden als vakman en technisch specialist en zich te profileren met een professioneel imago. Een kwaliteitslabel toont ook aan dat de installateur veel belang hecht aan kwaliteit van de interne werkprocessen en hoogstaande kwaliteit van het installatiewerk.

Sterkin KeurmerkSterkin is een onafhankelijk keurmerk dat de aanleg van veilige installaties wil bevorderen. Als onafhankelijk keurmerk beheert Sterkin de erkenningsregelingen voor elektrotechnische, gastechnische, en waterinstallaties. Ook installateurs van duurzame energie installaties worden door Sterkin beheert.

ZonnekeurlogoOp initiatief van Holland Solar is een kwaliteitssysteem ontwikkeld om kennis en kunde op het gebied van zonnestroom en zonnewarmte te kunnen borgen. Het doel is om bedrijven die installatietechnisch of bouwkundig betrokken zijn bij het verkopen, ontwerpen, monteren en beheren van zonne-energiesystemen een goede basis te geven om zonne-energie systemen van hoge kwaliteit te kunnen realiseren en dat vervolgens ook aan te tonen met het keurmerk. De stichting Duurzame Energie Prestatie Keur (DEPK) is opgericht op initiatief van de Duurzame Energie koepel en Holland Solar ism UNETO-VNI, SEI en RVO. De doelstelling van de stichting is het beheren van kwaliteitskeurmerken op het gebied van duurzame energie producten en diensten.

Logo-EcoNedEcoNed is het groene label van ElektroNed, een proactief samenwerkingsverband van ruim 40 excellerende elektrotechnische bedrijven, verspreid over heel Nederland. Deze installatiebedrijven bieden u een totaalpakket aan elektrotechnische diensten en oplossingen als het gaat om duurzame energietechnieken: zonnepanelen (PV-installaties), zonnecollectoren, combinatiesystemen (PVT), e-laadpalen, energiemonitoring en decentrale opslag van energie. De installateur (of een consortium van meerdere installateurs) verzorgt hierbij het gehele traject: advies, installatie, subsidieaanvraag, informatie over financieringsmogelijkheden en eventuele bouwvergunningen. Zo heeft u als klant één aanspreekpunt voor al uw eco-energietoepassingen. U kunt bij ons terecht voor zowel kleine als grootschalige projecten. Ook geeft de installateur u advies over hoe u op een duurzame wijze om kunt gaan met uw energieverbruik.

MCS LogoMCS is een door de industrie geleid internationaal erkend keurmerk voor kwaliteitsborging van opwekinstallaties. De Microgeneration Certification Scheme (MCS) certificeert producten die worden gebruikt om warmte en elektriciteit te produceren uit hernieuwbare bronnen. Ook certificeert MCS installatiebedrijven om de hoogste standaard voor de consument te waarborgen.

VDE CertificeringHet VDE-keurmerk staat voor Verband Deutscher Electrotechniker. Begin jaren 70 kwam het VDE met voorschriften ten aanzien van de veiligheid bij het werken aan onder spanning staande installaties. En met eisen, die aan het te gebruiken gereedschap moesten worden gesteld. VDE is ook in Nederland een begrip. Het VDE-keurmerk is ingeschreven, beschermd en erkend als de veiligheidskeurmerk in meer dan 30 landen.

  • Was deze pagina nuttig?
  • ja   nee
Deel deze pagina: