Op zoek naar manieren om de woning te verduurzamen? Alle informatie over laadpalen, thuisbatterijen, warmtepompen, windmolens, zonneboilers en zonnepanelen vindt u hier. Daarnaast vindt u ook de juiste duurzame installateur die u kan helpen bij het installeren van deze producten.

Laadpalen voor elektrische auto

Een elektrische auto opladen kan op verschillende manieren. De meest veilige en snelste manier is om de auto op te laden via een laadpaal. Het is belangrijk om van te voren te weten hoeveel fasen uw aansluiting is en hoeveel fasen uw elektrische auto kan opladen. Een elektrische auto kan namelijk of op 1-fase of op 3-fase geladen worden.

Thuisbatterij of thuisaccu

Opslag van eigen opgewekte energie met de thuisaccu of batterij is op dit moment voor consumenten de enige manier om zelfopgewekte energie van de zonnepanelen op te slaan. De ontwikkelingen op dit gebied gaan op dit moment langzaam.

Warmtepompen

Een warmtepomp verwarmt de woning elektrisch. Met een warmtepomp kan de gasaansluiting (deels) vervangen worden. Een warmtepomp in combinatie met voldoende zonnepanelen kan een woning energieneutraal maken (Nul-op-de-meter)

Zonneboilers

Een zonneboiler gebruikt zonne-energie om leidingwater te verwarmen. Dit zorgt voor een besparing van 50% op het energieverbruik voor warm water. Een zonnecollector kan geen elektriciteit opwekken en is vaak dikker en groter dan een zonnepaneel.

Zonnepanelen

Bij het installeren van zonnepanelen komt veel kijken. U vindt hier veel handige informatie om te weten, voordat u overgaat tot het kopen van zonnepanelen.

Andere manieren om de woning te verduurzamen?

Kent u andere manieren om de woning te verduurzamen, maar staan deze er niet tussen. Neem gerust contact met ons op.

  • Was deze pagina nuttig?
  • ja   nee
Deel deze pagina: