ISDE subsidie

Voor u begint: inlezen

Zorg ervoor dat u eerst alle informatie over de zonneboiler heeft doorgenomen. Daarna kunt u gebruik maken van ons stappenplan.

Voor u begint: inlezen

Een zonneboiler gebruikt zonne-energie om leidingwater te verwarmen. Dit zorgt voor een besparing van 50% op het energieverbruik voor warm water. Een zonnecollector kan geen elektriciteit opwekken en is vaak dikker en groter dan een zonnepaneel.

Stappenplan voor installeren zonneboiler

Een zonneboiler installeren op uw dak in 4 stappen!

Informeer uzelf

Voordat u offertes opvraagt is het verstandig om zelf eerst voorinformatie te verzamelen. Zo kunt u op onze website alvast recensies en ratings van installatiebedrijven inzien.

Vergelijk meerdere offertes

Benader meerdere (erkende) installatiebedrijven voor het uitvragen van offertes. De meeste installatiebedrijven komen fysiek langs om de mogelijkheden te bespreken. Zoek een installateur van zonneboilers bij u in de buurt.

Subsidie voor bedrijven

Voor de aanschaf van een zonneboiler zijn volop subsidiemogelijkheden. Voor bedrijven zijn er de landelijke subsidies zoals: Energie Investeringsaftrek (EIA), VAMIL en MIA.

Subsidie voor particulieren

Ook voor particulieren is er sinds januari 2016 een subsidieregeling voor de aanschaf van een zonneboiler beschikbaar: Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Tijd om de zonneboiler te bestellen. U heeft de verschillende offertes afgewogen en eventueel de subsidie aangevraagd. Het is niet noodzakelijk om uw netbeheerder op de hoogte te stellen. Een zonneboiler levert geen elektriciteit terug. U hoeft zich dus niet aan te melden voor teruglevering. Ook de aansluiting hoeft te worden aangepast.

Gefeliciteerd! U bent de trotse bezitter van een zonneboiler.

  • Nuttige pagina?
  • 19   8
Deel deze pagina..